ENODNEVNO POLETNO MEDGENERACIJSKO SREČANJE NA DOBENEM

Čeprav se skupine Medgeneracijskega društva Jesenski cvet iz Domžal vse leto, vsak teden, redno srečujemo, tudi med počitnicami ne moremo eden brez drugega, kar je dokaz, da smo med seboj povezani kot ena velika družina. Zato zdaj že tradicionalno, vsako poletje organiziramo srečanje skupin, kjer je udeležba iz leto v leto večja.

Letošnje poletno srečanje pod geslom Medgeneracijsko druženje in spoznavanje kulturne dediščine, je bilo 2. avgusta na Dobenem. Kar 85 članic in članov društva, od tega nekaj tudi otrok se nas je zbralo na lepi lokaciji, 510 m visoko nad mengeškem poljem, kjer je razgled na dolino in okoliške kraje prekrasen.

Po nagovoru predsednice društva gospe Majde Knehtl, smo se vsi skupaj seznanili o zanimivi, doslej nam neznani zgodovini kraja Dobeno, nato še o naši kulturni dediščini, kajti letos je evropsko leto kulturne dediščine.

Sledilo je skupno prepevanje, vesele in zanimive igrice. Prav vsak, ki je pri igrah sodeloval je dobil praktično nagrado, kajti prav je, da se vsak trud tudi skromno nagradi. Skupaj smo celo telovadili in ubrano zapeli »Vse najboljše« najmlajši udeleženki srečanja za njen 7. rojstni dan, ter ji izročili malo darilce.